Banda Aceh (4 Hari 3 Malam)

Kembara Bersama ke Serambi Mekah

Banda Aceh (4 Hari 3 Malam)

Banda Acheh

Hari 01 – 5 Dis 2016 (MT/MM)

Tiba di Lapangan Antarabangsa Sultan Iskandar Muda dengan pesawat Air Asia . Disambut oleh pemandu pelancong tempatan yang akan menemani kita sepanjang lawatan . Lawatan bermula , menziarahi ke perkuburan mangsa tsunami di Lambaro (seramai 46.100 orang dikebumikan disini). Menuju Lampu’uk(kawasan yang terkena tsunami),singgah di Rumah Cut Nyak Dien , Makan tengahari dan solat zohor. Seterusnya , lawatan ke Masjid Rahmatullah , Lhoknga , Lawatan ke Ulhe Lhe dan kapal apung di Kp.Punge. Check in Hotel , rehat . Makan malam di restoran tempatan ,balik ke hotel dan berehat.

Hari 02 – 6 Dis 2016 (SP/MT/MM)

Bangun pagi , solat subuh , sarapan pagi di hotel . Lawatan ke Muzium Utama Acheh , Makam Sultan Iskandar Muda , Gunongan dan Muzium Tsunami. Solat zuhur di Masjid Raya Baiturahman dan makan tengahari. Di bawa ke pasar acheh untuk aktiviti shopping. Makan malam di restoran tempatan, kembali ke hotel dan berehat.

Hari 03 – 7 Dis 2016 (SP/MT/MM)

Bangun pagi, solat subuh ,sarapan pagi . Lawatan ke Kapal Kayu di atas rumah kawasan Lampulo , UIN ar-Ranniry dan Universitas Syiah Kuala. Makan tengahari , solat zuhur di Masjid Baitul Makmur (bantuan Raja Oman). Kunjungan ke Rumah Anak Yatim Acheh (jika diperlukan), Makan malam di restoran tempatan , kembali ke hotel dan berehat.

Hari 04 – 8 Dis 2016 (SP)

Bangun pagi, solat subuh, sarapan pagi di hotel . Aktiviti bebas . Check out hotel menuju ke airport. Berlepas ke Kuala Lumpur bersama kenangan manis di Acheh.

Harga Pakej : RM 1,300.00** Seorang

Pakej termasuk: 

 Tiket penerbangan Air Asia pergi dan balik dari K.Lumpur ke Banda Acheh
 Penginapan di hotel 3* atau setaraf dengannya
 Pengangkutan sepanjang lawatan
 Makanan halal seperti dalam aturcara
 Bayaran masuk ke tempat-tempat yang dilawati seperti dalam aturcara
 Pemandu pelancong
 Tip untuk pemandu pelancong
 Insurans Travel

Pakej tidak termasuk:

 Perkara yang tidak dinyatakan diatas
 Perbelanjaan sendiri

 

Comments are closed.